13 - Numerisk og eksperimentell studie av dråpe-gass strømning

Aage Ingebret Jøsang

Sivilingeniør Aage Ingebret Jøsang (31) fra Kopervik i Rogaland disputerer torsdag ved Høgskolen i Telemark til sin doktorgrad om strømming av gass i dråpeform. Avhandlingen ble fullført i 2002.

Han har utviklet nye matematiske modeller som gir mulighet for mer nøyaktige beregninger av separatorer og annet prosessutstyr.

Aage Ingebret Jøsang har undersøkt en dråpe/gass-separator av typen avbøyningsseparator i doktoravhandlingen sin. Det er brukt moderne laserutstyr i målingene, noe som har gitt detaljert kunnskap om strømningsbildet i separatoren. Laserteknikken er også benyttet til å måle dråpestørrelser.

Dråpestørrelsesfordelingen før innløpet og etter utløpet av dråpe/gass-separatoren er målt. Målingene viser at en betydelig andel av dråpene på innløpet blir separert ut, men at det samtidig blir dannet små dråper inne i separatoren. Disse målingene er grunnlaget for å modellere mekanismene som forårsaker dannelsen av de nye små dråpene. Med de nye matematiske modellene er det blant annet mulig å oppnå en bedre simulering av fordelingen i dråpestørrelse ut av separatoren.

Avhandlingen har tittelen «Numerisk og eksperimentell studie av dråpe-gass strømning». Arbeidet er utført ved Institutt for prosessteknologi, Høgskolen i Telemark, og med professor Morten Chr. Melaaen som veileder.

Aage Ingebret Jøsang er sivilingeniør (1996) fra Høgskolen i Telemark, og ingeniør (1993) fra Østfold Ingeniørhøgskole. Han har vært ansatt ved Tel-Tek i Porsgrunn under doktorgradsarbeidet og er nå ansatt ved Norsk Hydros forskningssenter i Porsgrunn.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.