28 - Degradation of Aqueous 2-Amino-2-methyl-1-propanol for Carbon Dioxide Capture

Wang Tielin

Økning av CO2 konsentrasjon i atmosfæren er den viktigste miljøutfordringen til vårt globale samfunn. Alle planer for reduksjon av CO2 utslipp bygger på CO2 fangst og lagring (CCS) som ’umiddelbar respons’ teknologi.

Gas-væske absorpsjonsteknologi er ansett av mange til å være fangstteknologien for tidlig stor skala utplassering. En detaljert kjemisk forståelse av kjemien forbunnet med fangstsolvent er helt nødvendig for utvikling og anvendelse av optimal fangstteknologi.

PhD prosjektet setter fokus på laboratoriesimulering av degradering av fangstsolvent for CO2.  Prosjektet tar utgangspunkt i et solvent eksempel med positive tekniske og økonomiske egenskaper. Degradering av solvent skjer under bruk av på grunn av luftinnholdet i eksosgass hvorfra CO2 skal fjernes. I løpet av PhD arbeidet ble hoveddegraderingsrekasjonsveiene basert på luft i CO2-holdig eksosgass identifisert og kartlagt. Arbeidet er et godt bakgrunnsmateriale for identifikasjon av metoder for å unngå luft drevet degradering av CO2 fangstsolventer.

Dette doktorgradsstudiet er gjennomført som et samarbeide mellom Høgskolen i Telemark og Tel-Tek. Disputasen ble avholdt ved Høgskolen i Telemark 29. januar 2013.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.