Fully integrated Regenerative Carbonate Cycle (FIRCC) - Forstudie

Regenerative Carbonate Cycle (RCC) er en lovende kostnadseffektiv CO2-fangstteknologi. Prinsippet er basert på at kalsiumoksid binder seg til CO2 i røykgassen i en eksoterm reaksjon (karbonering).

Kalsium karbonatet som dannes kan deretter regenereres til kalsiumoksid i en endoterm reaksjon (kalsinering). De to prosessene  gjennomføres i adskilte reaktorer og den faste sorbenten transporteres kontinuerlig mellom dem. Energi til kalsineringen kommer fra forbrenning av brensel i en ren oksygenatmosfære. På denne måten kan CO2 lett fjernes fra røykgassen ved å bruke ren CO2.

Dette prosjektet skal utvikle neste generasjon RCC, uten behov for forbrenning av brenselstoffer i et miljø rikt på oksygen. Prosjektet skal etablere et fullstendig teknisk-økonomisk grunnlag for konstruksjon av en pilot. I tillegg skal det gjøres undersøkelser for å finne egnede sorbenter.

Publikasjoner

Eksterne lenker

Prosjektleder og kontaktperson

Stipendiat

Varighet

Januar 2013 - Januar 2015

Samarbeidspartnere

ALSTOM Norway AS (project coordinator), ALSTOM Carbon Capture GmbH, Tel-Tek, Høgskolen i Telemark, Institutt for Energiteknikk, ETH Zurich

Finansiør

CLIMIT-demo

Tel-Tek P.no.

2213010

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.