Economically efficient and socially accepted CCS/EOR processes – PRO_CCS

Det finnes flere teknologiske løsninger for CO2-fangst, transport og lagring, men det bør bemerkes, at anvendelsen av CCS basert på onshore transport og deponering for tiden er vanskelig av to hovedgrunner:

  1. Fra et økonomisk synspunkt er dette ikke en lønnsom løsning
  2. Det er mangel på sosial aksept for transport og lagringsanlegg som gjør inngripen i offentlige og private eiendommer, og i miljømessig attraktive områder

Det foreslåtte prosjektet tar sikte på utforming og utarbeidelse av helkjede CCS løsninger, som representerer vesentlig bedre økonomiske fordeler og passende nivå av sosial aksept. Hovedideen er basert på fordelaktig integrasjon mellom CO2 utslippskilder og CO2 forbrukere, tatt i betraktning at det er både reelt og potensielt behov for CO2-strøm som kan anvendes for forbedret oljeutvinning (EOR). Bedre utnyttelse av CO2 og dermed ekstra inntekter fra oljeproduksjon kan føre til en betydelig forbedring av den samlede CCS økonomien.

Forutsatt at CO2-emittere er plassert i Polen, ved Østersjøen, er den naturlige løsningen å se etter lovende olje-og gassfelt som ligger i Østersjøen og / eller Nordsjøen. Offshore plassering av CO2-lagring/utnyttelse-anlegg bør være fordelaktig også fra et offentlig akseptert synspunkt, da graden av konflikter og interaksjoner mellom ulike grupper av interessenter er vil bli mye lavere.

Innenfor det foreslåtte prosjektet, vil CO2-fangst teknologier for strøm og andre industrielle sektorer bli foreslått og studert. Miljøkonsekvensanalyser vil bli utført, hvor det viktigste verktøyet planlagti brukt er LCA (Life Cycle Assessment) metoden. Prosjektresultater vil bli innhentet fra det spesifikke polske området. Gjennom dedikerte sensitivitetsanalyser, vil mer generelle konklusjoner om CCS søknad fra et teknisk, økonomisk, miljømessig og et offentlig aksept synspunkt, bli trukket.

Eksterne lenker

www.itc.polsl.pl/pro_ccs

Prosjektleder og kontaktperson

Varighet

Mai 2014 – Mai 2017

Samarbeidspartnere

University of Technolgy in Gliwice (SUT), University of Technology in Czestochowa (CUT), Stiftelsen Norsk Institutt for Luftforskning (NILU)

Finansiør

EEA (EØS) – Grant Norway/Polen

Tel-Tek P.no.

2214030

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.