Smart produksjon

Smart Produksjon anvendes til produksjonsforbedringer på hele verdikjeden i en industriell produksjonsprosess.

"Smartere Produksjon konseptet" er basert på multivariate analyser for bedre forståelse av komplekse, industrielle prosesser og produkt/prosessutvikling. 

Hovedstegene er: 

Analyser/diagnostikk, Forståelse/hypoteser, Modeller, Simulering/optimalisering, Verifikasjon, Implementering

Smart Produksjon er en metode for å redusere uønskede variasjoner i produksjonsbasert industri. Metoden har elementer fra industriell økonomi, prosesskjemi, prosessteknologi, analytisk kjemi, instrumentering, multivariat dataanalyse, simulering, modellering og generell FoU medodikk for tilnærming av problemkomplekset rundt uønsket variasjon.

Et forprosjekt, i hovedsak finansiert av Tel-Tek, viser at de fleste prosessbaserte industribedrifter i Norge har en eller annen grad av en kostnadskrevende og uønsket variasjon (eksempler er produktkvalitet, produksjonskapasitet, utbytte, vrak, spesifikt energiforbruk) i produksjonsprosessen.

Standardmetodikk i den populære ”Toyota Production Systems” og den såkalte ”lean production” metodikker kartlegger ofte ikke de bakenforliggende årsakene til uønskede variasjoner i produksjonen, dersom disse er komplekse (hvilket de oftest er). Det viser seg ofte at modellbaserte tilnærminger må integreres med prosess- og produktkompetanse for å finne årsaken til bedriftens uønskede variasjoner (og for å korrigere denne). Kompetansen som utvikles vil bidra til å redusere uønskede variasjoner og vil derigjennom gjøre industrien i Norge mer lønnsom og konkurransedyktig.

Smart Produksjon fremstår som en effektiv metodikk, som skal bidra til at bedriftene kan tilegne seg kompetansebaserte forbedringer tilknyttet prosess- og produktutvikling. Noen ganger betegner vi derfor området som ”Smart Produksjon; - kompetansebasert forbedring”.

Smart Produksjon anvendes til produksjonsforbedringer på hele verdikjeden i en industriell produksjonsprosess.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.